Monthly Archives: február 2021

Nagyböjt

A nagyböjt, a húsvétra felkészítő negyvennapos előkészületi időszak, ami hamvazószerdával kezdődik. Tanulóink, tanáraink szentmisével emlékeztek meg a nagyböjt kezdetéről, melyet ft. Varga Béla atya mutatott be. Alsó és felső tagozatos diákjainknak plébánosunk a lemondás értékéről és a tiszta szív fontosságáról beszélt. Előttünk áll 40 nap, hogy valóra váltsuk a böjt, a jócselekedetek, és az imádság napi gyakorlatát. Szentmise végén a ...

Read More »

Szent József év

Ferenc pápa Szent József évet hirdetett, mely 2020. december 8-tól 2021. december 8-ig tart. Tanulóink örömére elkészítettük Szent József műhelyét. Felidéztük, hogy milyen szerszámmal dolgozhatott, és összegyűjtöttük azokat. A műhelyről és a szerszámokról nem csak technika órán, hittanórán, hanem szünetben is beszélgetnek diákjaink.

Read More »

Alsós Farsang 2021

Ebben a tanévben rendhagyó módon rendeztük meg a Farsangot iskolánkban. Az osztályok saját tantermükben egész nap jelmezbe öltözve tanultak és bolondoztak. Délutánt pedig játékos vetélkedőkkel, tánccal, zenével töltötték.

Read More »

Szent Balázs püspök emléknapja

Február 3. Szent Balázs püspök és vértanú emléknapja. Iskolarádión keresztül emlékeztünk meg a torokbajtól és minden más betegségtől megvédő szentről. Babits Mihály: Balázsolás című versét a hetedikes tanulóink olvasták fel, majd ft. Varga Béla atya gondolatait, elmélkedését hallhattuk. A megemlékezés után Béla atya teremről teremre ment, hogy minden tanuló, tanár torokáldásban részesülhessen.

Read More »

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, február 2-án iskola rádión emlékeztünk meg Urunk bemutatásáról. A 3. évfolyamos tanulók az ünnephez tartozó egyházi és népszokásokról is beszéltek diáktársaiknak. Ft. Varga Béla atya elmagyarázta, hogy a világ világosságával való találkozás szimbólumaként alakult ki a gyertyaszentelés szokása. Hittanórán is tanulták a gyerekek, a keresztény ember életében a legnagyobb fény Jézus Krisztus. Az ünnephez méltón gyertyát készítettek ...

Read More »