Ökoiskola kihívás

Kedves Gyerekek!

Hogy tettekkel is bizonyítsuk elköteleződésünket, most két kihívást teszünk közzé, melyekben reméljük, minél többen részt vesztek.

Amikor ökoiskola lettünk, felelősséget vállaltunk a teremtett világért.

1. Madárodú készítése

Bár még tél van, de a tavasz közeledtével fészket készítenek, keresnek madaraink. Segítsük őket osztályonként legalább 1 madárodú elkészítésével, melynek összeállítási módját, paramétereit https://mme.hu/oduk_es_koltoladak oldalon lehet megtalálni esetleg itt meglehet vásárolni is. (később az itt telelő madárkáknak is jó lesz a madárodú)

2. Adományt gyűjtünk a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola részére. Mint emlékezhettek, Lego nevű kutyusuk alsósaink legnagyobb örömére egyszer már meglátogatta iskolánkat. A kutyaiskola munkatársai gyengénlátó vagy vak emberek részére sok év alatt képeznek ki arra alkalmas kutyákat teljesen önkéntesen. A fogyatékkal élőknek nagyon nagy segítség a mindennapi életben egy jól képzett segítő kutya. Az iskolánkban összegyűjtött pénzadományból a kiképzendő kutyák orvosi ellátását, élelmezését szeretnénk támogatni. Az adomány összege fejenként 200.-Ft. A madárodúkat, illetve a pénzadományokat február 9-ig szeretnénk megkapni.

Köszönjük, hogy felelősséget vállaltok a teremtett világért, környezetetekért!