Anikó néni Szent Gellért díjat kapott

Nagyon büszkék vagyunk. Anikó néni Szent Gellért díjat kapott. Életpályája pár mondatban:Kirschnerné Baló Anikó, a sajópetri iskola egyik emblematikus tanító nénije, vezetője, hitoktatója. A település Anikó nénije 40. évét tölti ezen a pályán. A gyerekek iránti szeretete , elkötelezettsége , határtalan türelme a falu embereinek elismerését is kivívta, több mint két évtizede az önkormányzatnál is jelentős szerepet tölt be.
Ez nagy segítség az iskola életének , mivel közvetlenül képviselte a pedagógusok, szülők és a gyerekek érdekeit a falu vezetőségében.
Mélyen vallásos emberként, fontos állomás volt életében, hogy hivatásának két legfontosabb része, a tanítás és a hit össze tudott fonódni, amikor 2013-ban az iskola katolikus fenntartás alá került. Ez a változás oly mértékben motiválta, hogy felnőtt fejjel elvégezte az Egri Hittudományi Egyetemen a hitoktató szakot.
Minden évben kicsik és nagyok várják a Lelki napi foglalkozásait, amivel elvarázsolja a gyerekeket, a felnőtteket pedig mélyen megérintve készíti fel a vallási ünnepekre. Hasonló lelkiismeretességgel szervezi a teremtésvédelmi napokat is. Saját életével mutat példát, cselekedeteiben, hiszen a templomban is aktív tagja a közösségnek és több éve egyháztanácstag is. Nem csak helyi szinten , hanem több ponton is bekapcsolódik a katolikus hitéletbe, hiszen több imacsoport tagja, zarándokutak, lelki napok ,cursillok résztvevője.
Életére a folyamatos tanulás volt jellemző, mely személyiségéből adódik , mindig mélyíteni szerette volna különböző területeken ismereteit .Mivel 2001-től vezetői pozíciót töltött be, elvégezte a közoktatásvezetői szakot. Az iskolában egyre több lett a hátrányos helyzetű tanuló, hogy őket támogatni tudja, fontosnak tartotta, hogy fejlesztőpedagógusi végzettséget is szerezzen. Mindig szívén viselte, hogy színvonalas műsorok kerüljenek ki a közönség elé, valamint játszva tanuljanak a gyerekek, így megszerezte a drámapedagógiai végzettséget is. Ezek csak a főbb sarokpontok, ezek mellett számos tanfolyamon, továbbképzésen bővítette ismereteit és hasznosította ezeket a munkájában.
Precíz, lelkiismeretes pályázatírói munkájának köszönheti az iskola, hogy eszközökkel bővülhetett, változatos programokon vehetett részt. A diákok életre szóló élményekkel gazdagodtak a pályázatokon nyert kirándulások, táborozások alkalmával, amiknek Anikó mindig lelkes, aktív, elkötelezett szervezője és lebonyolítója volt.
A tantestület meghatározó és példamutató alakja, aki emberségével, bölcsességével, hitelességével összetartja a közösséget. Mindig , minden helyzetben számíthatnak rá kollégái, mint emberileg ,mint szakmailag. Tanítóként és vezetőként egyaránt, nap, mint nap biztosítja a derűs, nyugodt munkához szükséges légkört. Fáradhatatlan munkabírással teszi a dolgát. Szerény személyiségére az iskola és a község minden tagja tisztelettel tekint.