Szent Balázs ünnepe

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről és Szent Balázs püspök és vértanú emléknapjáról emlékeztünk meg február 4-én az aulában.
A 4. évfolyamon tanuló diákjaink mondták el az ünnep tartalmát. Február másodika karácsony óta a negyvenedik nap. A hagyomány szerint ez Jézus bemutatásának a napja, amikor Mária és József áldozati ajándékkal viszik gyermeküket a templomba. Ez az ünnep egyszerre az Úr ünnepei és Mária ünnepei között is számon van tartva. Ugyanakkor Szent II. János Pál pápa rendelete óta a megszentelt élet napja is. Ünnepeljük azokat a férfiakat és nőket, akik Istennek szentelik az életüket, és szerzetesként, szerzetes nővérként élnek.
Szent Balázs püspök emléknapjához kapcsolható a torokáldás szertartása. Ft. Varga Béla atya minden tanúlóra és tanárra áldást adott, és imádkozott: „Szent Balázs püspök és vértanú esedezése által védelmezzen meg téged az Úr a torokbaj és minden egyéb bajoktól az Atyának, Fiúnak és Szentlélek Istennek nevében. Ámen.”
A kis énekkarunk a scóla Gyertyaszentelő Boldogasszony himnuszával és az ünnephez méltó énekekkel segítették lelkünket Istenhez közelebb.