Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

A Sajóládi Fráter György Katolikus Általános Iskola és AMI  258  fő tanulójával a Sajópetri Szent István Tagiskolája 41 fő tanulóval bekapcsolódott az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez.

Már jóval október 18-a előtt készültek a gyerekek erre a napra. Osztályonként rózsafüzért készítettek, amit az aulában elhelyezett paravánokra tettünk ki. A gyerekek nagyon ügyesek, és kreatívok voltak a rózsafüzérek készítésében, és csak a képzelet szabott határt. Papírból, termésből (dió, csipkebogyó, kávé) és egyéb tárgyakból (anyacsavar, hajcsatt, pattogatott kukorica, gumicukor, tészta stb) elkészített fűzérek kerültek kiállításra.

18-án nem sokkal 9 óra előtt már gyülekeztek a tanulók az aulában ill a tornaszobába. Aki tudott, hozott magával rózsafüzért otthonról. Az imádságot tanulók vezették, a válaszokat, pedig kivetítettük, hogy együtt, teljes összhangban tudjunk imádkozni.

A teljes rózsafüzér imádság nagyon bensőséges hangulatú volt. A gyerekek együtt, mély átéléssel mondtak minden egyes imát. Voltak, akiknek ez volt életük első ilyen imádsága. Azonban a tanulók nagy részének már nem ismeretlen ez az imaforma, hiszen évek óta iskolánk tanulói bekapcsolódnak a plébániai közösség rózsafüzér imádságába.

A tanulók elmondták, hogy nagyon nagy öröm nekik, hogy a világért, a békéért ők is bekapcsolódhattak egy világméretű mozgalomba.