Monthly Archives: november 2022

Betlehem készítő pályázat

Az Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpont Betlehem készítő pályázatot hirdetett. Iskolánk tanulói szüleik segítségével sok szép betlehemet készítettek, változatos technikát alkalmazva.

Read More »

Adventi gyertyagyújtás

Az új egyházi év kezdetét jelzi, hogy adventi koszorúnkon meggyújtottuk az első lila színű gyertyát. Ft. Varga Béla atya gondolataiban felhívta figyelmünket, hogy ez az időszak egy új kezdet, melyben lehetőségünk van elcsendesedésre és jócselekedetek gyakorlására. A 8.a. tanulói és énekkarunk tette emelkedettebbé az I. adventi gyertyagyújtást.

Read More »

Angol nyelvi verseny

Iskolánk hat tanulója részt vett a miskolci Szent Imre Katolikus Általános Iskola angol nyelvi versenyén. Bereczki Léna 5. osztályos tanuló, 1. helyezést ért el. A verseny további résztvevői:

Read More »

„A Szentmise a család erőforrása” verseny

„A Szentmise a család erőforrása” címmel hírdetett meg hittan versenyt a Miskolci Szent Imre Imre Katolikus Általános Iskola. 6.a osztályból négy tanulónk képviselte iskolánkat, ahol becsülettel helyt álltak. Köszönjük a kitartó munkát és a szép szereplést!

Read More »

Ünnepi Koncert

A Fráter György Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola sok szeretettel meghívja Önt Ünnepi Koncertjére 2022 december 12-én 16:30-kor a sajóládi plébániatemplomba.

Read More »

Árpád-házi Szent Erzsébetről emlékeztünk meg

Szép hagyományt ápolva november 18-án délután Árpád-házi Szent Erzsébetről emlékeztünk meg a templomban. A második osztályos tanulók énekeltek, verseltek és egy rövid dramatikus játékban adták elő a legendás rózsacsodát. Ezt követően Ft. Varga Béla atya szentmisét mutatott be. A mise végén jelképesen egy-egy rózsával kedveskedtünk a híveknek, a szülőknek és a gyerekeknek.

Read More »

Szentírás olvasási verseny

Négy tanulónk a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola által meghírdetett Szentírás olvasási versenyen vett részt. Köszönjük a felkészülést, és a szép szereplést! 5. oszt. Bereczki Léna 6. oszt. Glonczi Melissza 7. oszt. Máté Borbála 8. oszt. Bakos Zalán

Read More »

Hulladék roadshow

A BMH Nonprofit Kft. munkatársai eljöttek iskolánkba, és a 3-4-5 évfolyamon tanuló diákjaink részére hulladék roadshow-t tartottak. Interaktív feladatok segítségével gyakorolták tanulóink a hulladék megfelelő elhelyezését és a környezetvédelem alapjait. A gyerekek a tudáson kívül ajándékot is kaptak, amit örömmel vittek haza.

Read More »

Márton nap az iskolában

Márton nap az iskolában Iskolánkban az idén is projekt napot tartottunk Szent Márton tiszteletére. Tanulóink a délelőtt folyamán kézműves foglalkozáson vehettek részt. Játékos feladatokon keresztül megismerhették Szent Márton életét, illetve az ehhez a naphoz kapcsolódó népszokásokat, hiedelmeket. A 3-4. osztályosok lámpás felvonulást tartottak a faluban, majd a lámpásokat felhelyezték az iskola előtti fára.

Read More »