Monthly Archives: május 2022

Gyereknap!

(05.29-Péntek) Gyereknapot ünnepeltünk! Minden tanulónk játékos ügyességi és sportversenyeken vett részt, majd vendégünk volt egy finom fagyira!

Read More »

Az Egészség Világnapja

Az Egészség Világnapja alkalmából meghirdetett rajzpàlyàzaton díjazottak lettek: Kalocsai Klarissza 1.b, Szukenyik Leila 1.a, Babcsàny Lilla Zoé 2.a osztàlyos tanulók. A rendezvényen oklevél, könyv és tárgyjutalomban részesültek. Gratulàlunk nekik!

Read More »

VI. Vidéki Zenészpalánták Koncertje

Iskolánk 2022. május 6-án pénteken rendezte meg a VI. Vidéki Zenészpalánták Koncertjét, ahol 20 település közel 140 ifjú zenészpalántája adott színvonalas koncerteket a délután folyamán különböző formációkban. Intézményünket képviselte a rendezvényen: A Dalissimo Gyermekkórus Szabó Péter tanár úr felkészítésével, Szelthoffer Dominik Attila zongorán (tanára: Csík Eszter) Némethy Bálint, Körtési Máté, Kruppa Dávid és Réti Ákos alkotta gitarkamara (tanáruk: Kurucz János) ...

Read More »

Májusfa állítás

Hazánkban és Európa-szerte szokás volt, hogy május elsején színes szalagokkal díszített májusfát állítottak. Sok helyütt ma is őrzik a hagyományt. A májusfa a fiatalság, az újjászületés és a szerelem szimbóluma. Jakab-fának is nevezik, mivel Szent Jakab vértanú napján állítják. A harmadikosaink az iskola előtt álló fára kötött szalagokkal tartják e szép szokást.

Read More »

Szépíró verseny

Kedves gyerekek! A Fráter György Katolikus Általános Iskola és AMI Lázár Ervin születésének évfordulójának alkalmából Szépíró versenyt hirdet!

Read More »