Monthly Archives: március 2022

Beiratkozás!

A Fráter György Katolikus Általános Iskola és AMI első osztályos tanulóinak beiratkozása a 2022/2023. tanévre 2022.04.21-211 (csütörtök, péntek) 8:00 – 17:00 között!

Read More »

6.a Múzeumlátogatás

Iskolánk 6. a osztályos tanulói 2022. 03. 30-àn a Lázár Ervin program keretében a miskolci Herman Ottó Múzeumban jártak. Egy képzeletbeli időgéppel visszarepültek 10 millió évvel ezelőttre. Megnézték a kiállítást tárlatvezetéssel és interaktív feladatokat oldottak meg diàkjaink.

Read More »

6.b Műzeumlátogatás

2022. 03. 29-én délután a 6. b osztály a miskolci Színháztörténeti és Színészmúzeumban járt. A Lázár Ervin program keretén belül ismeretterjesztő órán tanulóink megismerkedhettek a vándorszínészet kiemelkedő alakjaival, átfogó képet kaptak diákjaink a magyarországi és miskolci színjátszás kezdeteinek és reformkori felvirágzásának történetéről. Az érdekes előadás után korabeli jelmezekbe bújva repülhettek vissza tanulóink az időben.

Read More »

Beiratkozás

Beiratkozás időpontja: 2022.04.21-22 (Csütörtök, péntek) 8:00-17:00 között Bővebb információ az iskola telefonszámán: 06/46-593-213

Read More »

Imádság a békéért

Alsó évfolyamon tanuló diákjaink a mai keresztút imádságait is a békéért ajánlották fel. Kértük imában az Úr Jézus segítségét a szenvedések enyhüléséért, és az állami vezetők bölcsességéért.  

Read More »

1848 méter síkfutás

Iskolánk felsős tanulói lefutották ebben az évben is az 1848 méter síkfutást, amellyel a szabadságharcra emlékeztünk.

Read More »

A víz világnapja

Március 22 a Víz világnapja. Iskolánk tanulói és tanárai új hagyományt szeretnének teremteni e jeles nap alkalmából. Aki csak tehette, kék színű ruhában jött iskolába. Szinte (példaértékűen) csak vizet hoztak inni (kulacs, palack), mellőzve a kólákat, teákat és egyéb ízesített folyadékokat. Ezen kívül rengeteg projekt munkát, faliújságot készítettek és vízzel kapcsolatos feladatokat oldottak meg.

Read More »

A Víz világnapja!

Elég elszánt vagy egy akaratpróbához? Március 22-én csak vizet hozz iskolába! Ihatod pohárból, saját kulacsból, palackból, üvegből! Légy erős! Hozd meg a döntést, és engedd meg a vízcsapot!

Read More »

Nagyböjt

Nagyböjtben péntekenként keresztúti ájtatosságot végzünk. Jézus szenvedésére emlékezve. Ma a felsős tanulóink járták végig Jézus keresztútját.

Read More »

Március 15

Március van. A tavasz a természet újjászületését jelenti, a változást, a megújulást. Nekünk, embereknek a reményt, hogy megváltozhat az életünk. Feldíszítve az ország, mindenütt piros, fehér, zöld zászlók lengenek. A kabátok hajtókáján a forradalom szent jelképe: a kokárda. Iskolánkban ma közösen ünnepeltünk, emlékeztünk egy régi márciusra. Emlékeztünk sorsfordító idők nagy alakjaira. Felvillantottuk 1848-49 dicsőséges nagy napjait. Nagyhangú tömeg a pesti ...

Read More »