Monthly Archives: november 2021

Advent első gyergyagyújtás

Béla atya megáldotta az iskola és az osztályok adventi koszorúit. Az első gyertyagyújtáson közreműködtek a 8. évfolyamos tanulók és az iskolai énekkar.

Read More »

Meghívó

Szeretettel hívunk mindenkit az egyházközség és a katolikus iskola nevében a Szent József év bezárása alkalmából rendezett ünnepi áhítatra. Helyszín: Sajólád, Rümai katolikus templom Időpont: 2021. december 8. 16:00

Read More »

Szent Cecília énekverseny

November 22-én Makrai Hunor 1.a, Bárdos Áron 4.a, Horváth Szabrina és Tóth Inez 3. osztályos tanulóink a sátoraljaújhelyi Árpád-házi Szent Margit Katolikus Általános Iskola által megrendezett Szent Cecília énekversenyen vettek részt. Versenyzőink bronz minősítést nyertek! Felkészítő tanáruk: Szabó Péter tanár úr Gratulálunk!

Read More »

Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepe

Árpád-házi Szent Erzsébet a szolgáló szeretet szentje. Diákjaink nem csak hittanon tanulnak példaadó szentünkről, hanem pélbánia templomunkban a hívek örömére kis műsorral és ajándékkal örvendeztetik a jelenlévőket.

Read More »

Betlehem készítő verseny

Iskolánk Betlehem készítő versenyt hirdetett tanulóinknak. Nagyon sok, szép és kreatív alkotás született. A zsűrizés után az első három Betlehemet eljuttattjuk Egerbe az Egri Érseki Palota és Turisztikai látogatóközpont által meghirdetett Betlehem készítő pályázatra.

Read More »

Projektnap az iskolában

Projektnap az iskolában Iskolánk Szent Márton tiszteletére projektnapot tartott. Tanulóink kézműveskedtek, interaktív feladatokat, feladatlapokat oldottak a délelőtt folyamán. A 3-4. osztályosok lámpás felvonulást tartottak a faluban, majd a lámpásokat felhelyezték az iskola előtti fára.

Read More »

Szent Imre herceg ünnepe

November 5-e Szent Imre herceg ünnepe. A magyar ifjúság védőszentjére emlékezve sokadik éve dolgozat és felelés mentes nap. E mellett tanulóinkat megvendégeljük egy kis desszerttel is. Ft. Varga Béla atya meghívására az Imperfectum együttes adott koncertet a nap végén, ezzel is megkoronázva ezt a jeles ünnepet.

Read More »