Monthly Archives: december 2020

Pásztorjáték

A Fráter György Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hittanosainak pásztorjátéka megtekinthető.  

Read More »

Kakaó party

A gyerekek nagy örömére „kakaó party”-t tartottunk . Mindenkit meghívtunk habos kakaóra és frissen sült illatos fahéjas csigára. E napon az osztályoknak lehetőségük volt arra is, hogy az aulában berendezett „Karácsonyi szobában” fényképeket készítsenek. Istentől áldott szép Karácsonyt kívánunk mindenkinek!  

Read More »

Karácsonyi történet – utolsó tanítási nap

A Karácsony előtti utolsó tanítási napon iskolánk valamennyi tanulója rendhagyó módon a tantermében nézhette meg a Kis Jézus születésének történetét. Ezt a karácsonyi történetet a 4 osztályos tanulók előadásában láthattuk felvételről. A műsort összeállította Szabó Péter tanító bácsi. Köszönjük, hogy előadásukkal meghittebbé teszik az ünnepünket. A teljes műsor megtekinthető itt is.  

Read More »

Gárdonyi Géza megyei prózamondó verseny

Iskolánk tanulói a Gárdonyi Géza megyei prózamondó versenyen különdíjban részesültek. Gratulálunk Bárdos Áron 3. a osztályos tanulónak, kinek felkészítő tanára Dobosné Spirnyák Erzsébet volt. Gratulálunk továbbá Bárdos Barbara és Polgári Laura 7.a osztályos tanulóknak akiket Pinczés Beáta tanárnő készített fel.

Read More »

Adventi készület – Harmadik gyertyagyújtás

A harmadikosok által előadott versek után Varga Béla atya adventi gondolatait hallgathattuk meg az örömről, hiszen az advent harmadik vasárnapja az öröm vasárnapja. Ezt jelképezi az adventi koszorú rózsaszín gyertyája, mely megtöri az adventi időszak kicsit bűnbánati, kicsit várakozásteljes lelkületét. A „Gaudete vasárnap” vagyis az öröm vasárnapjának az üzenete: „Örüljetek az Úrban szüntelenül! Újra csak azt mondom, örüljetek! Az Úr ...

Read More »

MIKULÁS

Szent Miklós a gyerekek legkedvesebb szentje. Jézus mondta egy alkalommal, hogy „úgy adj…. hogy ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb” Máté 6,3 Szent Miklós püspök teljesítette Jézus kérését. A legismertebb legenda szerint pénzbeli segítséget nyújtott egy családnak, hogy a hozomány nélküli lányok férjhez mehessenek. Iskolánkban mi is követjük e szép hagyományt, hogy Szent Miklós nyomán a „Mikulás” ...

Read More »

Havas díszlet

Decembert írunk, egyszer már megmutatta magát a tél. Havazott, de csak rövid ideig maradt meg a friss hó, ezért iskolánk aulájában megidéztük az igazi telet. A gyerekek nagyon örültek neki, szívesen fényképezkednek a havas díszletek előtt.  

Read More »

Adventi készület – Második gyertyagyújtás

Adventi készület – Második gyertyagyújtás Béla atya adventi gondolatai és a 8. évfolyamosok verseinek meghallgatása után, mely az iskolarádión keresztül történt igazgatóhelyettes asszony meggyújtotta a második gyertyát is, jelezvén a Megváltó megtestesülésének közeledtét.

Read More »